Binnenland

Max Verstappen Sportman van het Jaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen Sportman van het Jaar

[NOS - RAD1] Max Verstappen is op het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot Sporter van het Jaar.De Formule 1-coureur kreeg bij de stemming in de Rai de voorkeur boven wielrenner Tom Dumoulin, schaatser Sven Kramer, zeiler Dorian van Rijsselberghe en zwemmer Ferry Weertman.

Verstappen maakte dit jaar grote indruk in de Formule 1.De Limburger stapte na vier races van Toro Rosso over naar Red Bull en won in Spanje meteen de eerste grand prix die hij in z'n nieuwe bolide reed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met z'n 18 jaar was hij de jongste GP-winnaar uit de F1-geschiedenis. In de volgende zestien races haalde hij nog zes keer het podium.Met zijn vele inhaalacties liet hij de fans smullen.

Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar

Eerder op de avond ontving Turnster Sanne Wevers de prijs voor de Sportvrouw van het Jaar. Haar vader Vincent Evers kreeg de prijs voor de Coach van het Jaar.

Sportploeg van het Jaar

Maaike Head en Ilse Paulis werden bij het Sportgala verkozen tot Sportploeg van het Jaar. Head en Paulis eindigden vorig jaar in hun lichte dubbeltwee nog slechts als veertiende op de WK,maar dit seizoen klopte alles,met olympisch goud in Rio de Janeiro als ultieme bekroning.

Talent van het Jaar

Turnster Eythora Thorsdottir werd tot Talent van het Jaar uitgeroepen.De 18- jarige Zuid-Hollandse imponeerde op de Spelen van Rio met de negende plaats op de meerkamp,de hoogste klassering van een Nederlandse ooit op dit onderdeel.

Ster advertentie
Ster advertentie