Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: A.F.Th. van der Heijden, kerstfilms en de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: A.F.Th. van der Heijden, kerstfilms en de eredivisie

Dit weekend wordt de eerste seizoenshelft afgesloten in de eredivisie, er staan nog een aantal spannende wedstrijden op het programma. Daarnaast wordt vanavond voor de 26e keer Groot Dictee der Nederlandse Taal gehouden. A.F. Th van der Heijden vertelt hierover in De Taalstaat.

Bij de jaarlijkse spellingtoets zijn traditiegetrouw afgevaardigden uit Nederland en België. De auteur van het Groot Dictee is dit jaar A.F. Th. van der Heijden. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Tommy Wieringa, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Kees van Kooten. Vanaf 11.00 uur vertelt hij over het Groot Dictee in De Taalstaat, op NPO Radio 1.

Het Groot Dictee is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Sharon Dijksma (PvdA) en Bram van Ojik (GroenLinks) zijn te gast bij Kees Boonman in Kamerbreed, vanaf 13.00 uur. Sharon Dijksma is staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en al meer dan 20 jaar actief in de Partij van de Arbeid. In 2012 besloot ze uit de politiek te gaan, maar enkele maanden later deed de partij een beroep op haar en keerde ze terug naar Den Haag. Nu is ze opnieuw kandidaat voor de Tweede Kamer. Waarom wil ze toch politiek actief blijven? En wat moet het antwoord van de PvdA zijn op de polarisatie in de samenleving?
Ook Bram van Ojik keert na een korte afwezigheid terug in de politiek. Anderhalf jaar geleden maakte hij plaats voor Jesse Klaver als nieuwe leider van GroenLinks. Nu staat Van Ojik op de 10e plaats op de kandidatenlijst. Waarom wil hij voor de derde keer de Tweede Kamer in?

Ho, ho, ho

Home Alone, A Christmas Carol, Love Actually en It's A Wonderful Life zijn bekende kerstfilms die al jarenlang succesvol zijn. Elk jaar worden er weer vele nieuwe kerstfilms geproduceerd en natuurlijk ook dit jaar. Maar waar voldoet een goede kerstfilm aan en wat is nu eigenlijk de beste kerstfilm van 2016? Multimediaproducent René Mioch vertelt hierover in WNL op Zaterdag.

De film Office Christmas Party is één van de kerstfilms die dit jaar is uitgebracht. Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie

In de eredivisie worden vandaag de volgende wedstrijden gespeeld:

18.30 uur:
Roda JC - FC Utrecht (verslag van Ragnar Niemeijer)
19.45 uur:
Feyenoord - Vitesse (verslag van Arman Avsaroglu)
20.45 uur:
FC Twente - AZ (verslag van Frank Wielaard)

Daarnaast aandacht voor zwemmen. Er wordt gestreden tijdens de WK kwalificaties in Amsterdam. Ook nemen Inge Dekker en Moniek Nijhuis vandaag voor het publiek afscheid. Zij beëindigden onlangs hun actieve topsportcarrière.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie