Binnenland

Kom langs in Café Europa! van Bureau Buitenland

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom langs in Café Europa! van Bureau Buitenland

[VPRO] Bureau Buitenland presenteert een nieuwe aflevering van Café Europa! Over de breekpunten die de toekomst van ons continent bepalen. Kom vanavond langs in VondelCS in Amsterdam.

Om 19.45 uur gaat de zaal open. Meld je hier aan om de uitzending bij te wonen.

Europa en de uitdaging van het populisme

Niet alleen in Frankrijk, Nederland en Duitsland, maar ook in Scandinavië en Oost-Europa is de opkomst van rechts-radicale partijen een feit. Deze veelal nationalistische partijen zetten zich af tegen de gevestigde orde in eigen land, maar vooral ook tegen Brussel en het project van de Europese Unie. Met verkiezingen volgend jaar in Nederland, Frankrijk en Duitsland, allen grondleggers van de Europese Unie, ligt de vraag op tafel: wat moet het antwoord zijn van traditionele politieke partijen op het anti-Europese sentiment? In Café Europa! van Bureau Buitenland hierover een discussie met Bastiaan Rijpkema en René Cuperus.

Bastiaan Rijpkema is jurist, rechtsfilosoof verbonden aan de Universiteit Leiden. Met de handelseditie van zijn proefschrift 'Weerbare democratie: de grenzen van democratische tolerantie' won hij dit jaar de Prinsjesboekenprijs voor beste politiek boek van het jaar. René Cuperus is cultuurhistoricus, verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA), en columnist van de Volkskrant.

In de vorige uitzending van Café Europa! discussieerden Leo Lucassen en Sywert van Lienden over het Europese migratiebeleid: 'Turkije-deal goede blauwdruk voor overeenkomsten met andere landen'

Ster advertentie
Ster advertentie