Binnenland

'Zit je haircut' slechtste slogan van het jaar

foto: Local Heroesfoto: Local Heroes
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zit je haircut' slechtste slogan van het jaar

[NOS - RAD1] Een kapsalon uit Utrecht heeft de verkiezing gewonnen voor slechtste slogan van 2016. De leus "Zit je haircut" van de Utrechtse zaak Local Heroes kreeg 21 procent van de stemmen.

"Your shit is my food!" van een loodgietersbedrijf uit Den Haag werd tweede. Op de derde plaats kwam een lingeriewinkel uit Epe met de tekst "Tiet voor een goede bh".

De verkiezing wordt sinds een aantal jaar gehouden door universitair docent Communicatie- en Informatiewetenschappen Christine Liebrecht en journalist en tekstschrijver Tefke van Dijk.

Vorig jaar won de slogan "Iedere paal gaat er in" van een heibedrijf uit West-Friese Oosterblokker. En in 2014 stond een aannemer uit Velsen op nummer 1 met de slogan: "Een timmer timmert, een tandarts boort… maar wij zitten lekker in Velsen Noord".

Dubbelzinnig

Er waren tien slogans genomineerd voor deze verkiezing. In Met het Oog op Morgen was eerder een gesprek met twee finalisten: mevrouw Van Straalen van de Utrechtse houthandel en timmerbedrijf Th. van Straalen en Christien Hullegie van Hullegie, Sisters in lingerie uit Epe.

Zaag u niet uit de naad. Wij zagen alles op maat is de slogan van Van Straalen. 'Moet ik hier blij mee zijn?', was het eerste dat Van Straalen dacht na de nominatie. "Maar ik begrijp het wel. Het is niet echt een slechte slogan, maar de jury heeft er iets uitgehaald wat dubbelzinnig opgevat kan worden. Want als je de rest van de slogans bekijkt, zijn het naar mijn idee allemaal mooie slogans."

Hullegie, Sisters in lingerie bedacht de slogan Tiet voor een goede bh. "De verkiezing is een beetje met een knipoog, we zijn er nu juist heel blij mee. We kunnen er veel publiciteit mee krijgen en dat is ook het geval. Wat dat betreft profiteren we er gewoon van."

Luister hier het fragment terug waarin de twee genomineerden vertellen wat ze van hun nominatie vinden:

De top-10 van 2016

1. Zit je haircut Hairsalon en barber Local Heroes, Utrecht
2. Your shit is my food! Loodgietersbedrijf L.P. Reith, Den Haag
3. Tiet voor een goede bh Lingeriewinkel Hullegie, Epe
4. Linger OG Makelt het voor elkaar! Makelaar Linger OG, Amsterdam
5. Wie niet horren wil moet maar voelen Horrenpartners hordeuren, Lonneker
6. We’re full of crêpe! Mobiele foodtruck Creppies, Vlaardingen
7. Food to Thai for! Thais restaurant Thai from Sky, Amstelveen
8. Wij spelen open taart Strik Patisserie, Nijmegen
9. Aad Kentie. Wie kentie niet?! Koffie- en snackcorner Aad Kentie, Rotterdam
10. Zaag u niet uit de naad. Wij zagen alles op maat Houthandel Van Straalen, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie