Binnenland

Reddingswerkers in Indonesië blijven zoeken naar overlevenden

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reddingswerkers in Indonesië blijven zoeken naar overlevenden

Op het Indonesische eiland Atjeh zijn reddingswerkers nog volop aan het zoeken naar overlevenden. Het gebied ten noorden van Sumatra werd gisteren getroffen door een aardbeving. Een tsunami bleef uit maar door de aardbeving en de naschokken kwamen 100 mensen om het leven.

Zodra het licht werd zijn de hulpverleners weer begonnen, vertelt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze zoeken met scanners waarmee ze kunnen bepalen of er nog levende mensen onder het puin zitten. Dat is iets secuurder dan hoe het gisteren ging."

Correspondent Michel Maas vertelde over de nasleep van de aardbeving in het NOS Radio 1 Journaal:

Hulpverleners zijn bang dat zij nog meer slachtoffers gaan vinden. Maar hoeveel dat er zullen zijn, is moeilijk in te schatten, zegt Maas. "Vooral in de stad is niet duidelijk hoeveel mensen er onder het puin liggen bedolven. Daar krijgen we de komende uren en dagen meer zekerheid over."

Behandeling

De bevolking probeert vandaag het leven wel weer een beetje op te pakken, vertelt Maas. "In de zwaarst getroffen dorpen waar bijna alles kapot is, heeft het leger keukens, tenten en een veldhospitaal opgezet. Om daar het leven voor de mensen een beetje mogelijk te maken."

Door de aardbeving zijn ook meer dan 700 mensen gewond geraakt. Behandelen is moeilijk, want er is een tekort aan artsen en medicijnen, zegt Maas. "De artsen die er zijn proberen natuurlijk zo veel mogelijk mensen te behandelen en de meest dringende gevallen het eerst te doen. Maar er moeten nog steeds hulpgoederen vanuit Jakarta worden aangevoerd."

Lees ook: Zware aardbeving Atjeh, dodental loopt op

Ster advertentie
Ster advertentie