Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas

Elke dag het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Tomaten
Europa’s lievelingsgroente de tomaat genereert gigantische inkomsten, maar veroorzaakt ook veel schade. In het zojuist verschenen boek: "De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel” probeert onderzoeksjournalist Annemieke Hendriks aan de hand van de tomaat de fascinerende wereld van vers voedsel te ontrafelen. In De Nieuwsshow (vanaf 8:30 uur) een gesprek met de schrijfster

Robert Vuijsje, Joris van Casteren en Bob Dylan
In De Taalstaat (vanaf 11:00 uur) is Robert Vuijsje de hoofdgast. Hij schreef onlangs het boekje ‘Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas’. Joris van Casteren komt vertellen over zijn boek ‘Is u bekend met het alfabet’ met verhalen uit een boekhandel Athenaeum die 50 jaar bestaat. Vic van de Reijt spreekt met Frits Spits over Nederlandse vertalingen van Bob Dylan.

Werkgelegenheid
In Kamerbreed (vanaf 13:00 uur) zijn zaterdag de Tweede Kamerleden Roos Vermeij (PvdA), Pieter Heerma (CDA) en de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart (SP) te gast. Onder leiding van gastpresentator Jan Mom praten zij over wat werkt om mensen uit de bijstand te krijgen, flexbanen en verdringing op de arbeidsmarkt door buitenlandse werknemers. Volgende week verdedigt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn begroting in de Tweede Kamer. Oppositiepartijen vinden dat Asscher te weinig resultaat boekt

En verder...

Bij NOS Langs de Lijn aandacht voor de volgende wedstrijden in de eredivisie:

18.30 uur:
Go Ahead Eagles - SC Heerenveen (Andy Houtkamp doet verslag)
19.45 uur:
Roda JC - PSV (Chris Wobben doet verslag)
Excelsior - AZ (Arman Avsaroglu doet verslag)
20.45 uur:
Vitesse - PEC Zwolle (Richard van der Made doet verslag)

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Bewoners van de binnenstad van Amsterdam denken dat de nieuwe deal tussen Airbnb en de gemeente Amsterdam niet gaat werken. Vanaf volgend jaar is een dagenteller te zien op de site. Zodra verhuurders in een jaar hun appartement zestig dagen hebben verhuurd, kunnen ze geen nieuwe boekingen meer accepteren.

'Maar dat is veel te gemakkelijk te omzeilen', zegt een bewoner tegen verslaggever Roel Pauw.

Ster advertentie
Ster advertentie