Binnenland

Memphis Depay helpt Oranje langs Luxemburg

2. Memphis Depay helpt Oranje langs Luxemburg

[NOS] Mede dankzij twee treffers van Depay heeft Oranje in de WK-kwalificatie met 3-1 gewonnen bij Luxemburg.

Overtuigend was het echter bij lange na niet. Een vroege voorsprong moest er komen, zo was het plan vooraf. Maar al snel bleek dat dat lastig ging worden.Het baltempo op de toendra in Luxemburg was te laag. Toch kwamen er wel wat kansen en vooral Klaassen had moeten scoren,maar met een leeg doel voor zich,kopte hij over. Na ruim een half uur brak Robben alsnog de ban. Hij schoot de bal simpel achter doelman Schon in de lange hoek.

Op slag van rust was het echter alweer gelijk. Brenet liep onhandig Da Mota onderuit, waarna Chanot de penalty benutte.

Alsof de tegenslag van de tegengoal nog niet genoeg was, moest Blind na rust Depay en Berghuis brengen voor Sneijder en Robben, die geblesseerd waren geraakt op het erbarmelijke veld.

Uitgerekend Depay, dit seizoen vooral op de tribune zittend in Manchester,hielp Oranje aan de zege. Hij kopte knap raak, uit een prima voorzet van Blind:1-2.

Na die goal restte Oranje nog een half uur om de score op te voeren,maar kansen kreeg het Nederlands elftal amper. Luxemburg kwam er ook niet meer aan te pas en dus leek het bij 1-2 te blijven. Toch werd er nog gescoord: Depay lepelde een vrije trap fraai binnen.

Commentator Jeroen Elshoff: ' Hij doet het dus twee keer, Memphis Depay! Hij is de man die Oranje langs Luxemburg helpt. Hule, hulde, hulde!'

Blind liet vervolgens De Roon nog debuteren.