Binnenland

Max Verstappen op jacht naar Ferrari's in Spa

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen op jacht naar Ferrari's in Spa

Na een korte zomerstop knallen de Formule 1-racers weer door de Belgische Ardennen. Ook Max Verstappen komt weer in actie op het strijdtoneel voor de koningsklasse van de autosport: Spa Francorchamps. Hij wil een poging doen om beide Ferrari's, Sebastiaan Vettel en Kimi Räikkönen, voorbij te streven in het WK-klassement.

De coureurs hebben zich opgeladen voor de tweede helft van het seizoen. Voor Verstappen is het een 'thuisrace', tienduizenden Nederlanders zijn naar Spa afgereisd voor het spektakel. Vanuit ons land rijden bussen met fans naar het circuit. Verslaggever Louis Dekker reisde met ze mee:

De stand op dit moment in de strijd om de WK-titel:

1. Lewis Hamilton - 217 punten
2. Nico Rosberg - 198
3. Daniel Ricciardo - 133
4. Kimi Räikkönen - 122
5. Sebastian Vettel - 120
6. Max Verstappen - 115

Eredivisie

In de Eredivisie staan er vandaag vier wedstrijden op het programma:

12.30 uur
PSV - Groningen
14.30 uur
ADO Den Haag - Heracles
Go Ahead Eagles - Ajax
16.46 uur
AZ - NEC

De Perstribune

In De Perstribune kijken Govert van Brakel en Margreet Reijntjes terug op de afgelopen week en vooruit op wat komen gaat. In het eerste uur schuift filmregisseur Martin Koolhoven aan. Hij is de maker van succesfilms als Oorlogswinter en Het Schnitzelparadijs. In het tweede uur is baanwielrenster Elis Ligtlee te gast. Zij zorgde tijdens de Olympische Spelen in Rio voor een daverende verrassing door goud te winnen op de keirin.

Ster advertentie
Ster advertentie