appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Dit is de Dag

Samsom: 'Bij screening misschien iets over hoofd gezien'

maandag 17 november 2014, 18:31 uur

‘Mogelijk is er iets over het hoofd gezien met de screening van PvdA-kandidaten voor de Tweede Kamer, maar misschien ook niet.' Dat zei partijleider Diederik Samsom maandag in Dit is de Dag in reactie op het vertrek van collega-Kamerleden Kuzu en Öztürk.


Had Diederik Samsom vorige week nog zijn handen vol aan opstandige collega-Kamerleden, deze week mag hij weer op verkiezingstour. Bijna 350.000 Nederlanders gaan woensdag namelijk naar de stembus voor de zogenaamde herindelingsverkiezingen. We spraken maandag met Ehssane Gounou, PvdA lijsttrekker van de gemeente Oss, en met Diederik Samsom, leider van de PvdA.

Screening
Samsom voelt zich niet persoonlijk verantwoordelijk voor het eventuele falen van de screening. ‘Een partijleider gaat over veel, maar niet wie er achter hem staan op de lijst. Daar is het partijbestuur verantwoordelijk voor'.

Gounou, PvdA-lijsttrekker van de gemeente Oss verwacht prima te kunnen samenwerken met de SP als het er op aan komt. 'Als de SP zich kan vinden in de oplossingen die wij hebben voor problemen op het gebied van werk, wonen en zorg, sluiten we samenwerking zeker niet uit.' Op straat hoorde Gounou weinig terug van de onrust die er de laatste weken was rondom de PvdA. 'Mensen weten pijnpunten goed te benoemen en zijn juist enthousiast.'Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1