appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Dit is de Dag

'Past deze baan bij Frans Timmermans?'

dinsdag 2 september 2014, 18:13 uur


Past een baan als eurocommissaris wel organisch bij wie minister Frans Timmermans is? Dat vraagt diplomatiek expert Robert van de Roer zich af bij de ophanden zijnde benoeming van minister Timmermans als eurocommissaris.


'Timmermans moet de hoofdprijs krijgen en niet een troostprijs, anders belandt hij in de Brusselse strooppot.' Van de Roer ziet Timmermans met zijn brede buitenlandervaring als iemand van diplomatie, netwerken en talen spreken en niet van het saneren achter de schermen.

Tweede man
'Als dat zijn baan wordt zal zijn publieke profiel in Nederland en in de wereld snel minder worden. Hij moet ook echt de tweede man achter Juncker worden, voor minder moet Nederland het niet doen', aldus Van de Roer, die het gek vindt dat een minister van Buitenlandse Zaken halverwege zijn ministerschap weggaat naar een baantje bij de Europese Commissie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1