appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Dit is de Dag

Johannes Passion in het Nederlands

zondag 30 maart 2014, 18:33 uur


Johannes Passion deel 2


Johannes Passion in het Nederlands


In de weken voor Pasen worden de werken van Johan Sebastiaan Bach in vele varianten uitgevoerd. Koordirigent Marcel den Dulk vindt de Johannes Passion het mooiste muziekstuk. Hij vertaalde de Duitse tekst naar het Nederlands en in Dit is de Dag vertelt hij hoe de Johannes Passion hem op de been hield nadat zijn dochter bijna omkwam bij een verkeersongeluk.


In het onderstaande audiofragment vindt u het eerste deel van het gesprek, dat gaat over de persoonlijke beleving van de dirigent bij de Johannes Passion.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1