appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Dit is de Dag

Luister terug

'Volkert van der G. verdient geen vervroegde vrijlating'

dinsdag 28 januari 2014, 18:00 uur

Volkert van der G. werkte niet mee aan zijn begeleidingsprogramma en mag daarom niet vervroegd vrijkomen. Dat vindt Peter Oskam, CDA-Kamerlid.

In 2008 is er een wet aangenomen waarin staat dat je een proefverlof verdient door goed gedrag te vertonen en door mee te werken aan een begeleidingsprogramma, zegt Oskam. "Dat laatste heeft Van der G. niet gedaan. Voor mij genoeg reden om te stellen dat hij niet vervroegd mag vrijkomen.”

Oskam juicht het extra onderzoek dat het OM gaat doen naar de psychische toestand van de moordenaar van Pim Fortuyn toe. “Zolang niet duidelijk is dat er geen kans is op recidive, mag hij niet vrijkomen. Het is heel goed dat er een nieuw onderzoek komt.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1