appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchstar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

De Taalstaat

De beste leraar Nederlands 2017

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands 2017 is weer van start gegaan! De komende tijd gaan we elke week langs bij een genomineerde leraar.

Deze week: Wilfried Thijs

Wilfried Thijs is docent Nederlands in zowel de tweede als derde graad van het secundair onderwijs op het Koninklijk Atheneum in Zaventem. Volgens leerling Shane Rivière geeft meneer Thijs het vak Nederlands niet zomaar. "Hij geeft het met hart en ziel. Hij leeft het, kan je ook wel zeggen. Als je iets niet begrijpt, dan legt hij het op elke manier die je maar kan bedenken uit. Alles wat hij vertelt, heeft dan ook een betekenis… een verhaal. Hij inspireert elk van ons elke les weer opnieuw." 

Luister mee in de klas van Wilfried Thijs

De Beste leraar Nederlands van Nederland en België: Wilfried Thijs

Luister hier het gesprek uit de uitzending van zaterdag 25 februari terug.

25 februari: Era Gordeau

Kandidaat nummer twee in onze zoektocht naar de Beste Leraar Nederlands 2017 is Era Gordeau, 58 jaar en sinds 2010 docent Nederlands op het Hondsrug College te Emmen. Zij is namens één van haar klassen opgegeven door Pernilla Krans.

“Ik geef haar op omdat ze ontzettend leuke en leerzame lessen geeft. Het is zo leuk omdat ze er zelf ook plezier in heeft en dit plezier op ons overbrengt. Ze doet het echt voor de lol en ze wil ook graag dat wij Nederlands ook leuk vinden. Haar doel is ons voor te bereiden op de rest van ons leven en niet alleen op de examens”, zo schreef Pernilla.

Luister mee in de klas van Era Gordeau.

Beste Leraar Nederlands: Era Gordeau

Luister hier het gesprek uit de uitzending van zaterdag 18 februari terug.

11 Februari: Liza Geysels

Liza werkt samen met haar zus op een school in Antwerpen. "We werken samen op dezelfde school in het Antwerpse. We hebben een heel divers en multicultureel publiek waarbij het geven van Nederlands een extra uitdaging vormt. Mijn zus is een leerkracht die elke dag met een ongelooflijke energie en gedrevenheid deze uitdaging aangaat," zegt haar zus over haar.
 
Duidelijke instructietaal, visuele ondersteuning, filmpjes maken, zingen, “flipping the classroom” (leerlingen nemen de klas over), speeddaten met boeken, voorlezen in het donker tijdens Halloween, samen naar de Grote Vriendelijke Reus gaan kijken, zijn maar enkele voorbeelden van haar lessen.

"Mijn zus gaat steeds op zoek naar de meest gepast werkwijze om het beste uit onze leerlingen te halen. Ze geeft echt les op maat met heel veel differentiatie, nieuwe innovatieve lestechnieken en een vergedreven optimisme en idealisme."

De Taalstaat bracht een bezoek aan de klas van Liza Geysels op het Stedelijk Lyceum Quellin in Antwerpen.

Luister hier het gesprek uit de uitzending van 11 februari terug

Liza Geysels

Vorige pagina