appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

De Ochtend

Stand.nl: Nieuwkomers moeten beter hun best doen als ze Nederlander willen worden

donderdag 16 februari 2017, 11:00 uur

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de invoering van de participatieverklaring, een nieuw onderdeel van het inburgeringsexamen, ontsproten aan het brein van Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken en lijsttrekker voor de PvdA.

En juist vandaag ook komt zijn huidige coalitiepartner, de VVD, met kritiek aan zijn adres. Hij heeft niet alle zeilen bij gezet en de liberalen weten wel hoe ze dat moeten repareren. Nieuwkomers moeten beter hun best doen als ze in Nederland willen blijven. Verplicht een baantje of vrijwilligerswerk, taaleisen omhoog, paspoort alsnog inleveren als iemand na zijn naturalisatie alsnog een misdrijf begaat. Dat paspoort kun je wat hen betreft straks pas na tien jaar krijgen. En een totaal boerkaverbod.

Het is niet voor het eerst en vermoedelijk niet voor het laatst dat we ons hier maar weer eens over buigen, al is het maar omdat het een van de leidende thema’s is bij de komende verkiezingen.


De stelling: Nieuwkomers moeten beter hun best doen als ze Nederlander willen worden

Vorige pagina