appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

De Ochtend

Vierdelige ziekenhuisreportage: 'De Ivoren Toren'

donderdag 7 april 2016, 10:00 uur

'Neem het gesprek met uw arts op', opeens kwam minister schippers van Volksgezondheid welzijn en sport met deze boodschap. Volgens haar zou dat helpen om de informatie van de arts beter te onthouden. De communicatie tussen patiënt en de dokter verloopt namelijk nog vaak stroef. Is dit aan de patiënt of aan de dokter te wijten?

Verslaggever Anne van der Veen zoekt in deze vierdelige ziekenhuisserie het antwoord op de vraag: zit de arts nog in de Ivoren toren?

Wanneer een arts onduidelijk of arrogant overkomt, ligt dat vaak aan zijn of haar gespreksvaardigheden. De geneeskunde-opleidingen in Nederland proberen daar wat aan te doen. Daarnaast is er door de bezuinigingen in de zorg steeds minder tijd in de spreekkamer van de arts in het ziekenhuis. Is het dan nog wel mogelijk een goed gesprek te voeren met de patiënt?

En de patiënt kan zich tegenwoordig door het internet veel beter voorbereiden op een gesprek met de arts dan twintig jaar geleden. Brengt dit de arts en de patiënt werkelijk dichterbij elkaar?

De antwoorden op bovenstaande vragen en meer vindt u terug in onderstaande delen van de ziekenhuisreportage 'De Ivoren Toren'.

Vorige pagina