appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

De Kennis van Nu

Malariaprofessor en ondernemer

zondag 18 januari 2015, 20:03 uur

Ooit was hij een gedreven wetenschapper, maar hij realiseerde zich dat hij zijn levensgeluk niet in de academische wereld zou vinden. Wetenschappers kijken vooral naar hun eigen belang. Ze publiceren fraaie artikelen in prestigieuze vakbladen, maar komen zelden met echte oplossingen voor problemen.

Aanstaande zondag praat Coen Verbraak in De Kennis van Nu met Bart Knols, medische entomoloog. Knols wil malaria uitroeien, want aan die ziekte sterven jaarlijks ruim 700.000 mensen. Om zijn missie te realiseren zette Knols een bedrijf op en hij krijgt steun van de EU en Bill Gates.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1