appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

De Kennis van Nu

Aidsonderzoeker en wetenschapscriticus

zondag 14 december 2014, 20:07 uur

Hij publiceerde honderden artikelen in medische vakbladen zoals Nature, Science en The Lancet. Als hoogleraar immunologie van AIDS was hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en in 2004 werd hij hoofd van de afdeling immunologie van het UMC Utrecht. Aanstaande zondag praat Coen Verbraak in De Kennis van Nu met Frank Miedema.

Als gepokt en gemazeld onderzoeker bekritiseerd Miedema de wetenschap. Hij is een van de initiatiefnemers van Science in Transition, een beweging die zich sinds 3 december 2013 verzet tegen perverse prikkels in de wetenschap. Het systeem moet op de schop en moet korte metten maken met slechte onderzoeken die geen maatschappelijke relevatie hebben.

Een gesprek over het nut van wetenschap, over de promotiefabriek en over de toekomstvisie voor de wetenschap van Jet Bussemaker, minister van onderwijs, cultuur en wetenschap.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1