Cultuur & Media

4 tips om met YouTuben je inkomen te verdienen

foto: YouTube/Quceefoto: YouTube/Qucee
  1. Nieuwschevron right
  2. 4 tips om met YouTuben je inkomen te verdienen

[AVROTROS] Vloggen is immens populair en het aantal vloggers blijft groeien. Maar zo snel als ze verschijnen, lijken velen ook weer te verdwijnen. Maar weinig zijn er echt succesvol. Hoe zorg je dat je opvalt in het overweldigende aanbod aan videologgers? Vlogger Qucee geeft in Riza tips voor diegenen die het – ondanks de giga concurrentie – toch willen proberen te maken op YouTube. Ben jij zo iemand? Zijn tips op een rijtje:

1. Zorg dat je genoeg tijd hebt

Wat veel mensen onderschatten is de hoeveelheid werk en tijd die er in vloggen gaat zitten. Als je succesvol wilt zijn, dan moet je met flinke regelmaat een nieuwe video posten. Qucee komt zelfs dagelijks met een nieuwe vlog. Maar dat betekent wel: elke dag een insteek voor je video bedenken, een vlog opnemen, monteren, op YouTube plaatsen en zorgen dat mensen je vlog gaan zien en delen. Het is niet iets wat je er zomaar bij doet, dus zorg dat je er voldoende tijd voor vrijmaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Weet wat je kunt verwachten

Wees realistisch in je verwachtingen. In Amerika zijn er vloggers bij wie de tonnen zo hun bankrekening binnenrollen, maar in ons bescheiden kikkerlandje is dat wel anders. Volgens Qucee kun je als succesvol vlogger wel rondkomen van de inkomsten, maar hoef je niet te verwachten dat je er rijk van wordt.

3. Wees niet dom

Iedere vlogger wil views en volgers. Hoe meer, hoe beter. Maar laat je niet verleiden om daarvoor extreme dingen te doen. Zeker niet als ze je leven in gevaar brengen. Helaas houdt niet iedere vlogger zich daaraan. Met name in Amerika kunnen ze nog wel eens doorslaan. Het gruwelijke voorval waarbij een zwangere vrouw haar vriend per ongeluk doodschoot – onder het toeziend oog van hun driejarige kind – is een bizar en intriest voorbeeld van hoe ver sommige vloggers gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Wees uniek en zéker niet alledaags

Het is niet meer dan logisch dat je als vlogger iets moet toevoegen aan het overweldigende aanbod. Iets waardoor de kijker geboeid raakt. Als je als persoon zelf niet bijster interessant of grappig bent - dat is ons immers niet allemaal gegund - zorg dan dat je leven interessant is. Film activiteiten die bijzonder zijn en niet alledaags. Heb je bijvoorbeeld een interessante baan of hobby, laat daar dan wat van zien. Als het maar iets is wat mensen interesseert of niet kennen uit hun eigen leven.

YouTube-ster Qucee van Supergaande geeft vlog-tips

Ster advertentie
Ster advertentie