Achtergrond

Pauw: ‘Ik had meer empathie moeten tonen’

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Pauw: ‘Ik had meer empathie moeten tonen’

[KRO-NCRV] Iets meer empathie voor de linkse activiste en (ex) GroenLinks medewerkster Anne Fleur Dekker tijdens haar optreden in Pauw dinsdagavond was op zijn plaats geweest. Dat zegt Jeroen Pauw in het Mediaforum op NPO Radio 1. De 22-jarige Dekker schoof aan nadat ze bedreigingen kreeg door kritische tweets en opiniestukken over Geert Wilders en Thierry Baudet. Ze trof een Pauw die, volgens haarzelf, erg vooringenomen was.

Op Joop.nl schreef Dekker dat ze niet was uitgenodigd om zich te verdedigen, maar om over de bedreigingen te praten. "Dat is niet helemaal waar", volgens Pauw: "Dekker is ook uitgenodigd over haar tweets en Wilders die aangifte deed. En die hebben een uitlokkend en gewelddadig karakter." De presentator vindt zijn kritische houding terecht: "Dit is een nieuwsonderwerp met een activiste en fractiemedewerker. Daarbij is een scherp interview verantwoord."

Ruimte

Niet alleen Pauw zelf was kritisch, maar ook tafelgast Ed Nijpels gaf zijn ongezouten mening over de tweets, tot irritatie van Dekker. Pauw vindt echter niet dat Nijpels teveel ruimte kreeg, al snapt hij het gevoel van Dekker wel: "Wanneer één gast een mening verkondigt die haaks staat op de mening van andere gasten, voelt diegene zich wel onder vuur genomen door de hele tafel”, zegt Pauw. Hij was al met al best tevreden over het gesprek: "Dekker bleef sterk overeind en ze is niet als huilend meisje de studio uitgelopen.”

Dekker liet vandaag weten dat ze haar lidmaatschap van GroenLinks opzegt. “Ik voel mij na de bedreigingen niet gesteund door het landelijk partijbestuur.”

Kijk hier het gesprek met Pauw :

Luister het hele Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Ronald Ockhuysen terug:

Jeroen Pauw: 'Anne Fleur Dekker bleef volledig overeind'

Ster advertentie
Ster advertentie