Binnenland

Senioren Vondelflat mogen feedback geven na 'maaltijdrel'

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Senioren Vondelflat mogen feedback geven na 'maaltijdrel'

[AVROTROS] Bewoners van de Vondelflat in Groningen hebben vrijdagochtend in het stadhuis van Groningen hun beklag mogen doen over de maaltijden in de serviceflat. Directeur Berend Lugies had hoogbejaarde bewoners voor de rechter gesleept omdat ze eten van buitenaf bestelden en niet de maaltijden van de vaste cateraar aten.

Afgelopen zaterdag besteedde Radar Radio aandacht aan de 'maaltijdrel'. De bewoners van de Groningse flat willen het eten van de serviceflat niet eten omdat ze dit niet lekker vinden en willen daarom geen eten meer van de serviceflat afnemen. Radar Radio startte een actie om directeur Berend Lugies te stoppen in de rechtszaak tegen bejaarde bewoners. Dinsdag was deze actie al door meer dan 10.000 mensen ondersteund.

Vondelflat-directeur Lugies sleept hoogbejaarde bewoners voor de rechter

Onder leiding van wethouders Ton Schroor zijn twee leden van de Raad van Toezicht van de flat en vier bewoners van de flat met elkaar in gesprek gegaan. Naar aanleiding van het gesprek zijn er enkele afspraken gemaakt.

Enquête onder bewoners Vondelflat

Zo zal in de komende twee weken een enquête worden afgenomen onder de bewoners van de flat. Bewoners kunnen hierbij aangeven dat ze het collectieve contract willen houden of dat ze liever een vrije keus willen in hun maaltijden. Verder zal er over drie weken een vervolggesprek plaatsvinden over de uitkomsten van de vragenlijst. In dat overleg hoopt de gemeente Groningen dat er een goede oplossing zal komen voor de maaltijdvoorziening in de Vondelflat.

Eten buiten de deur bestellen

In de komende drie weken zullen er bovendien geen juridische stappen worden genomen en mogen bewoners hun eten ook buiten de deur bestellen. Volgens de betrokken partijen is het belangrijk dat de rust terugkeert in de serviceflat.

Reageren? Dat kan onder dit artikel op Radar of plaats een reactie op onze Facebookpagina. Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de Vondelflat of ander consumentennieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ster advertentie
Ster advertentie