Binnenland

Chocolate Slim: 24 kilo afvallen in vier weken is 'vrijwel onmogelijk'

foto: Radar Radiofoto: Radar Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Chocolate Slim: 24 kilo afvallen in vier weken is 'vrijwel onmogelijk'

[AVROTROS] De makers van Chocolate Slim beloven gouden bergen. Gouden bergen vetverlies welteverstaan, want met hun afslankshake zou je maar liefst tot 24 kilo in vier weken kunnen afvallen. U weet wat ze zeggen: "Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook".

Chocolate Slim: 24 kilo afvallen in vier weken is 'vrijwel onmogelijk'

Zo vlak voor de zomer willen we natuurlijk allemaal nog wel even die vetrollen wegwerken en als je als fabrikant dan belooft dat je binnen vier weken maar liefst tot 24 kilo kan afvallen, cellulitis kan verminderen, puistjes en acné kan voorkomen, dan ben je dus nog ruim op tijd voordat de bikini weer aanmoet.

Oude bekende: gojicream

De leverancier van Chocolate Slim is Dorivit uit Amsterdam en onderdeel van CPH Pharma. Toevallig is Dorivit ook de leverancier van de gojicream die we eerder al eens onderzochten. Dat bleek overigens grote onzin te zijn voor een potje dat vijftig euro kost. De Chocolate Slim kost ook zo'n vijftig euro, afhankelijk van waar je hem bestelt. Op de eigen website is hij als "prachtige aanbieding" 49 euro, op Dorivit.nl mag je 52 euro aftikken. Chocolate Slim blijkt slecht bereikbaar. Je moet je telefoonnummer en naam achterlaten op de website. Vervolgens wordt je teruggebeld door de klantenservice. Nergens op de website staan verder contactgegevens.

'Je vet wordt sneller gebundeld'

De dame van de klantenservice vertelt dat je de afslankshake twee keer per dag moet gebruiken, als vervanger tijdens de lunch en een half uur voor de avondmaaltijd. "Je valt af door de combinatie van glucomannaan en wei-eiwit. De havervezels zorgen voor een vol-vol gevoel. Het is op een paar duizend mensen getest." Volgens de medewerker zorgen de ingrediënten in de shake ervoor dat het vet sneller gebundeld en afgevoerd wordt via "de natuurlijke weg". "Uw stoelgang gaat ook makkelijker, de stofwisseling gaat sneller en de darmen worden extra geactiveerd."

Prijzig

De afslankshakes zijn enorm duur. Voor één pakje betaal je dus 49 euro. Daar doe je een week mee. Als je tien kilo wil afvallen heb je volgens Dorivit drie pakjes nodig voor drie weken. Kosten: 156 euro. "Dat mag u achteraf betalen binnen dertig dagen. Ik mag er dan ook nog twee gratis pakjes bij doen."

24 kilo afvallen in vier weken: 'vrijwel onmogelijk'

Edwin Mariman, hoogleraar functionele genetica aan de Maastricht University zegt dat het mogelijk is om in vijf weken tien kilo kwijt te raken. Mariman legt uit dat je dan een crashdieet volgt waarbij je maximaal 500 calorieën per dag eet en één maaltijd per dag vervangt door een shake. De claim van Chocolate Slim dat je in vier weken tot 24 kilo kunt kwijtraken is volgens Mariman "vrijwel onmogelijk". "Ik denk dat er misschien één geval is geweest onder de mensen die een crashdieet hebben gevolgd die 24 kilo is afgevallen. Ik denk niet dat de gemiddelde gebruiker daar aan toekomt." Mariman legt uit dat het hem niet gezond lijkt om een dergelijk crashdieet te doen. "Het is een zware aanslag op je lichaam. Ik zou daar mee oppassen."

Hoe werken die ingrediënten in de shake?

De mevrouw van de klantenservice vergist zich in de werking van de ingrediënten aldus Mariman. "De havervezels, maar met name de glucomannaan, absorberen water. Die nemen water op in je lichaam en daardoor krijg je een vol gevoel. Dan eet je automatisch minder." Het vet wordt dus niet gebundeld en op natuurlijke wijze afgevoerd. "Chocola heeft geen effect op de vetafdrijving. Het cacaopoeder is alleen gebruikt om het product een bepaalde smaak te geven."

Reageren? Dat kan onder dit artikel op Radar of plaats een reactie op onze Facebookpagina. Dit artikel in je mailbox? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ster advertentie
Ster advertentie