appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

Bureau Buitenland

Malaria-epidemie dreigt in Zuidoost-Azië

woensdag 14 januari 2015, 21:54 uur

Het afgelopen jaar hield de angst voor ebola de wereld in zijn greep. Toch heerst er volgens experts een nog veel grotere medische dreiging: malaria. Jarenlang werd de tropische ziekte effectief bestreden, maar in Zuidoost-Azië is de malariaparasiet resistent geworden voor medicatie. Een regionale epidemie, die zelfs intercontinentaal kan overslaan, dreigt.
Hoe heeft het zover kunnen komen en wat moet er gebeuren om deze dreigende crisis het hoofd te bieden?

Een gesprek met met Michele van Vugt, jarenlang werkzaam als malaria-arts in de tropen van Zuidoost-Azië en gepromoveerd promoveerd op malariabestrijding aan de Universiteit van Amsterdam. En met entomoloog en malariadeskundige Bart Knols.
Vorige pagina