appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Bureau Buitenland

Café Europa!

dinsdag 6 mei 2014, 21:00 uur

In aanloop naar de verkiezingen van het Europees Parlement organiseren VPRO en NRC samen drie speciale thema-avonden. Onder leiding van presentator Chris Kijne worden daarin niet partijprogramma’s, maar fundamentele Europese issues bediscussieerd. Deze uitzending, live vanuit het NRC Café in Amsterdam, staat in het teken van de zogenaamde ‘Europese waarden’.

Het belangrijkste product dat Europa exporteert is de democratische rechtsstaat. Maar zijn onze idealen wel te verenigen met onze handelsbelangen? Bestaat de Europese Unie niet te veel uit economische waarden alleen? Een debat met:

- Kathalijne Buitenweg,was voor GroenLinks lid van het Europees Parlement van 1999 tot 2009. Sinds 2012 is zij lid van het College voor de Rechten van de Mens.
- Luuk van Middelaar, adviseur van Herman van Rompuy en politiek filosoof. Bekend van zijn bekroonde werk ‘De Passage naar de Europa’.
- Renée Postma, energie- en klimaatredacteur bij NRC. Zij was 9 jaar correspondent met als standplaats Boedapest.
- Mathieu Segers, historicus aan de Universiteit Utrecht, auteur van ‘Reis naar het continent’ en het onlangs uitgekomen boek ‘Waagstuk Europa’ .

Presentatie: Chris Kijne
Live muziek door Zazi

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1