Achtergrond

Facebooksessie VVD: ‘Gênant cabaret, amateuristisch en lachwekkend’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Facebooksessie VVD: ‘Gênant cabaret, amateuristisch en lachwekkend’

[KRO-NCRV] “Gênant cabaret” en “Twee corpsballen die de formatie bespraken.” Pieter Klok, waarnemend hoofdredacteur van de Volkskrant is uiterst kritisch over de live-sessie van de VVD gisteren op Facebook. Kijkers konden daar vragen stellen over de formatie aan premier Mark Rutte en fractieleider Halbe Zijlstra. “Slecht ingestoken in een amateuristische setting”, vindt Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire.

De rechtstreekse Facebooksessie van de VVD gisteravond vond plaats op een terras. Rutte en Zijlstra beantwoordden met een biertje in de hand vragen van de kijker. “Heel dom”, noemt Kantelberg de vertoning van de VVD in het Mediaforum op NPO Radio 1. “Met een glas bier op het terras. En dat terwijl het bestuur van ons land op zijn gat dreigt te vallen.”

Quote

Met glas bier op het terras, heel dom

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook bij Pieter Klok, adjunct-redacteur van De Volkskrant, weinig lof over de sessie van de VVD. “Het leek erop alsof twee corpsballen de formatie aan het nabespreken waren”, reageert Klok.

Klaver in keurig kamertje

Meer enthousiasme voor eenzelfde soort Facebooksessie van GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Hij is een stuk slimmer en snapt dat politiek een serieuze aangelegenheid is”, denkt Kantelberg. Klaver zat niet – zoals bij de VVD – op het terras, maar in een keurig kamertje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“En dat deed hij allemaal op zijn eigen pagina, niet op die van GroenLinks”, viel de hoofdredacteur van Esquire op. “Daarin zie je dat het een Jesse Klaver-beweging is en geen GroenLinks-beweging.” Overigens was de sessie ook wel te zien op de pagina van GroenLinks (red.)

Meer horen over de Facebooksessies? Kijk hier het Mediaforum terug

Ster advertentie
Ster advertentie