Achtergrond

'AD moet excuses aanbieden aan moslims'

foto: Johannes Dolislagerfoto: Johannes Dolislager
  1. Nieuwschevron right
  2. 'AD moet excuses aanbieden aan moslims'

[KRO-NCRV] Hoofdredacteur Brahim Bourzik van de Moslimkrant zei in De Ochtend op NPO Radio 1 dat het AD haar excuses moet aanbieden aan moslims. Woensdag publiceerde de krant een artikel op de voorpagina over het verdwijnen van christelijke symbolen uit de paasviering op sommige katholieke scholen.

Vandaag had AD-commentator Hans van Zon echter kritiek op de berichtgeving in zijn eigen krant. Volgens Van Zon gaat het om een storm in een glas water, schrijft hij vandaag in het AD.

'Schade voor de moslimwereld'

Bourzik zei verbaasd te zijn over wat hij in de krant las. “Het was goed dat ze het boetekleed op deze manier aantrokken, maar de schade voor de moslimwereld is wel aangericht.” Hij stelt dat het AD aan het ‘verrechtsen’ is als het gaat om moslims en de multiculturele samenleving.

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR, is het daar niet mee eens. “Ik heb het AD nooit als een buitengewoon linkse krant ervaren. Er is een nieuwe hoofdredacteur die een frisse wind door de krant laat waaien en dat gaat hem goed af.”

Als iets niet deugt...

Wel keurt Fröhlich het bewuste voorpagina verhaal van het AD af. “Als je als krant iets schrijft dat niet klopt, dan deugt dat gewoon niet. Het maakt dan niet uit of je links of rechts bent.”

Ster advertentie
Ster advertentie