Achtergrond

De Wolf blijft ambassadeur voor werkzoekende 50-plussers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Wolf blijft ambassadeur voor werkzoekende 50-plussers

[KRO-NCRV] John de Wolf blijft langer boegbeeld van werkzoekende vijftigplussers. "Ik ben er heel blij mee", vertelt de oud-profvoetballer bij De Ochtend op NPO Radio 1. "Ik wilde er alles voor doen om door te gaan en vandaag kwam gelukkig het telefoontje dat ik door kán gaan."

De Wolf heeft bijgetekend tot het eind van het jaar. Daarmee blijft hij het gezicht van vijftigplussers op zoek naar een baan. De Wolf gaat in gesprek met werkzoekenden en werkgevers. "In het begin ging het veel over de vooroordelen en nu gaat het vooral over de voordelen. Die kentering is wel in een jaar ontstaan."

'Wie de fuck ben jij?'

De Wolf probeert dingen naar zichzelf toe te halen, vertelt hij. "Ik heb jaren geleden gesolliciteerd bij Excelsior Maassluis. Binnen een week kreeg ik antwoord en onderin stond: past niet in de profielschets. Toen dacht ik bij mezelf, heel grof gezegd, wie de fuck ben jij om dat over mij te zeggen? Dan heb ik het maar over één keer, daar kreeg ik al frustratie van. Los van de mensen die helemaal geen bericht krijgen."

Bekijk hier het gesprek met John de Wolf:

Quote

John de Wolf

Ik heb mensen gesproken die 100, 200 keer gesolliciteerd hebben. En als je hoort hoe veel mensen feedback krijgen, dat is echt schrikbarend.

De Wolf probeert de 50-plusser weer op de kaart te zetten, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met werkgevers. "50-plussers horen er gewoon nog bij. Ik ben zelf 50-plusser. Ik ben in de bloei van mijn leven, ik sport elke dag, ik hoor er gewoon nog bij."

Veel mensen denken daar hetzelfde over, volgens De Wolf. "Ik heb wel eens tegen een werkgever gezegd: 'Hoe oud ben je zelf? 60 ofzo?' Dan waren ze pas 45 of net 50", vertelt hij met een lach op zijn gezicht. "Een beetje uitdagen. 'Maar je hoort er toch ook nog bij? Je bent zelf toch ook nog fit?', vraag ik dan. Sommige werkgevers hebben daar nog nooit over nagedacht, zeggen ze."

'Koeman moet de nieuwe bondscoach worden'

De Wolf werd ook gevraagd naar de situatie bij de KNVB en het Nederlands elftal. Hij denkt dat Ronald Koeman de beste optie is:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie