Achtergrond

Henk Krol sluit Wilders niet bij voorbaat uit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Krol sluit Wilders niet bij voorbaat uit

[KRO-NCRV] Het is onverstandig om Wilders bij voorbaat uit te sluiten van de macht. Dat zegt Henk Krol, fractievoorzitter van de partij 50Plus vandaag in Stand.nl op NPO Radio 1. "Als partijen bij voorbaat een andere partij uitsluiten, dan sluit je eigenlijk de kiezer uit."

In de Volkskrant schreef Krol vandaag dat de kans bestaat dat de PVV de grootste partij wordt en het initiatief mag nemen. Dat betekent dan dat alle andere partijen die uitnodiging niet zullen aannemen en zullen wegblijven van de onderhandelingstafel. “Het belangrijkste nu is de huiskamer, de mensen thuis, die moeten nu gaan stemmen en er zijn sommige partijen, de oude kliek, die nu al bepaalde partijen wil uitsluiten.” Krol vindt het niet netjes om zo de kiezer uit te sluiten.

Onderhandelingstafel

De fractievoorzitter van 50Plus zegt niet dat hij sowieso met de PVV zou willen regeren. Maar als Krol en Wilders (die op dezelfde middelbare school hebben gezeten) na de verkiezingen samen aan de onderhandelingstafel zouden plaatsnemen, dan zouden er ook wel een aantal zaken zijn waar ze het best met elkaar eens zouden kunnen worden.

Bekijk hier het gesprek met Henk Krol

Video niet beschikbaar



Zo wil Krol er ook voor zorgen dat de grenzen beter bewaakt worden en dat er niet allerlei gelukszoekers hier naartoe komen. En ‘criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten’, “daar kan ik denk ik wel in meegaan” aldus Krol. Maar alle moskeeën en islamitische scholen dicht en de koran verbieden gaat Krol te ver.

50Plus redelijk alternatief voor PVV

De partijleider van 50plus hoopt dat nu vooral ook duidelijk wordt dat zijn partij een redelijk alternatief is voor de PVV. 50Plus heeft kandidaten die bij het CDA, de VVD, PvdA en de SP vandaan komen. En volgens Krol hebben mensen op een zekere leeftijd ook een grote mate van levenservaring waardoor 50Plus "een heel redelijk alternatief voor heel veel mensen."

'Het beroep politcus past mij een stuk minder'

De partij 50Plus staat op dit moment in de peilingen op 10 zetels ten genoegen van Krol "Ik ben blij dat we in de lift zitten en daar ga ik heel sterk mee door." Toch heeft Krol niet de ambitie om premier van Nederland te worden. "Ik vind het werk in de Kamer het allerleukste, dan kan ik zijn wat ik wil zijn: volksvertegenwoordiger en het beroep politcus past mij een stuk minder."

Ster advertentie
Ster advertentie