Achtergrond

'Wilders maakt gewoon een nummertje van dat wrakingsverzoek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wilders maakt gewoon een nummertje van dat wrakingsverzoek'

[KRO-NCRV] De gewraakte rechter Elianne van Rens wordt door Geert Wilders en zijn advocaat onterecht in een verkeerd daglicht gezet. Dat vindt journalist en interviewer Coen Verbraak. Hij heeft in het Mediaforum op NPO Radio 1 geen goed woord over voor het wrakingsverzoek dat advocaat Geert-Jan Knoops gisteren indiende, nadat Wilders twitterde over vooringenomenheid van Van Rens.

Verbraak interviewde Van Rens vorig jaar voor de serie ‘Kijken in de Ziel’ over de rechtelijke macht in Nederland. Daarin zei zij onder meer dat ze er geen begrip voor had dat rechter Moors van een eerdere zaak tegen Wilders werd afgehaald, omdat daar juridisch geen reden voor was. Daarop vroeg Wilders aan Van Rens of zij wilde stoppen met de zaak, maar daar gaf ze geen gehoor aan. Verbraak was verbaasd over de ophef: "Zij heeft nooit iets negatiefs over de PVV gezegd."

'Er zijn ook rechters die PVV stemmen'

Gisteren onderwierp Van Rens Wilders’ getuige Paul Cliteur aan een stevige ondervraging tijdens de zitting Wilders twitterde daarop dat zij “haar PVV-haat nauwelijks kan verhullen”. Vandaag laat Rens in een schriftelijke verklaring weten dat ze een fout heeft gemaakt, maar dat dat geen reden is om terug te treden. Verbraak: "Wilders maakt er gewoon een nummertje van. Er zijn ook rechters die PVV stemmen. Daar hoor je hem nooit over."

Van Rens is vandaag overigens niet aanwezig bij de behandeling van het wrakingsverzoek.

Luister hier naar het Mediaforum, met daarin ook te gast Nausicaa Marbe, columnist bij de Telegraaf en zij hadden het ook over de Zwarte Piet discussie naar aanleiding van de uitzending van Medialogica.

Luister hier naar verslaggever Marc Hamer over de behandeling van het wrakingsverzoek:

Ster advertentie
Ster advertentie